Lentäjät laittavat lentoyhtiöt työnantajina jälleen järjestykseen

18.04.2024 | Uutiset

Artikkelikuva

Vuonna 2021 toteutettu ja yli 5700 vastaajaa kerännyt kysely lentoyhtiöiden sosiaalisesta vastuullisuudesta uusitaan tänä keväänä. Kysely on auki lentäjille toukokuun loppuun saakka.

Euroopan ammattilentäjien katto-organisaatio European cockpit association (ECA) järjesti alkusyksystä 2021 kyselyn, joka keskittyi lentoyhtiöiden työolosuhteisiin. Kyselyyn otti osaa yli 5700 ammattilentäjää ja kyselyssä oli mukana yli 120 lentoyhtiötä. Laajudeltaan kysely on yksi suurimmista koskaan. Lentäjiltä kysyttiin mm. epätyypillisten "työsuhteiden" laajuudesta, työsopimusten toimivuudesta, lentoyhtiön suhteesta ammattiyhdistyksiin, työehtosopimusten neuvottelutoiminnasta ja työn suhteesta vapaa-aikaan. Kyselyn tuloksien perusteella lentoyhtiöt laitettiin järjestykseen lentoyhtiön houkuttelevuuden ja sosiaalisen vastuullisuuden suhteen.

ECA kerää lentäjien näkemyksiä lentoyhtöistä jälleen kevään 2024 aikana ja tulokset tulevat näyttämään samalla mahdolliset muutokset lentoyhtiöissä lentäjien työolosuhteisiin ja sosiaalisen vastuullisuuteen liittyen. Vuoden 2021 tuloksia ja kyselyn taustoja esiteltiin FPA:n uutisissa joulukuussa 2021 (https://www.fpapilots.fi/lentoliikenteen-ilmioita/euroopan-lentoyhtiot-laitettiin-jarjestykseen-ecan-kyselyssa.html )

Kysely on auki toukokuun loppuun saakka. Kyselyyn voit osallistua täältä: https://survey.zohopublic.eu/zs/8sBuS7


Lue lisää aiheesta