JÄSENYYS YHDISTYKSESSÄMME

JÄSENYYS

Suomen Lentäjäliitto, Finnish Pilots´ Association (FPA) on kaikki suomalaiset ammattilentäjäyhdistykset kokoava aatteellinen kattojärjestö. Yhdistyksen toimintaan voi liittyä joko yrityskohtaisten, itsenäisten lentäjäyhdistysten kautta tai suoran henkilöjäsenyyden (ulkojäsenyys) kautta, mikäli yrityskohtaista lentäjäyhdistystä ei ole saatavilla.

Jäsenyys lentäjäliitossa kannattaa. Ammatissamme kohtaamme monipuolisen toimintaympäristön ja syklinen ala tuo eteen koko uran aikana monia muutoksia. Näissä tilanteissa lentäjäyhteisön tuki on arvokasta.

Jäsenyyden edut ja hinta

Haluamme koota kaikki ammattilentäjäksi valmistuneet osaksi Suomen Lentäjäliiton toimintaa ja tukea työllistymistäsi ammattiisi. FPA:n jäsenyyden kautta saat:

  • Neuvontapalvelua työsopimukseen liittyvissä asioissa
  • Liikennelentäjä -lehti neljä kertaa vuodessa kotiin kuljetettuna (Suomessa)
  • Pääsy FPA:n jäsentiedotuksen piiriin ja lentäjien työympäristöön vaikuttavien edunvalvonta-asioiden vaikuttamiseen
  • Vapaaehtoisen lupakirjavakuutuksen (APPN) lentäjäyhdistyksen alennuksella (-72 €/vuosi)
  • Jäsenapplikaation ja pääsyn yli 1600 ammattilentäjän vertaistukiverkostoon (keskustelupalstat, työpaikkavinkit)
  • Pääsy FPA:n jäsenille tarjottujen jäsenetujen- ja tarjousten pariin (esim. pankkipalvelut, vakuutukset, autot)

FPA:n jäsenmaksu vuodelle 2023 on 12,5€ /kk. Jäsenmaksu laskutetaan kvartaaleittain.

FPA:n jäsenmaksuun tai jäsenyyteen ei kuulu työttömyyskassan jäsenmaksua. Suosittelemme kaikille työttömyyskassan jäsenyyden hakemista itselle sopivasta työttömyyskassasta ansiosidonnaisen työttömyysturvan varmistamiseksi.

 

Suoran henkilöjäsenyyden hakeminen (ulkojäsen) FPA:ssa

Jäsenyyttä haetaan täyttämällä jäsenhakemuslomakkeen (HAKEMUKSEEN). FPA:n hallitus käsittelee hakemuksen kuukausittain kuun toisella viikolla ja uudet jäsenyydet astuvat voimaan seuraavan kalenterikuukauden alusta. 

 

Jäsenyys työskennellessäsi Suomessa toimivassa lentoyhtiössä

Mikäli työskentelet tai olet aloittamassa työskentelyä Suomessa toimivassa lentoyhtiössä, voi pääsy FPA:n lentäjäyhteisöön olla tarjolla jo jäsenyhdistystemme kautta. Jäsenyyttä voit hakea ko. yhdistyksistä suoraan: