Uusimmassa Liikennelentäjä-lehdessä esillä ilmailualan isoja kysymyksiä

06.04.2023 | Uutiset

Artikkelikuva

Suomen Lentäjäliiton jäsenlehden Liikennelentäjän uusin numero on ilmestynyt. Vuoden ensimmäisessä numerossa on esillä ilmailualan tämän päivän ja tulevaisuuden isoja teemoja.

Sustainable Aviation Fuel (SAF) eli uusiutuva lentopolttoaine on tällä hetkellä konkreettisin tapa lentoyhtiöille ja koko ilmailualalle saavuttaa hiilineutraali taso vuoteen 2050 mennessä. Silti monille alalla toimiville on vähintään epäselvää, mitä SAF on, miten sitä valmistetaan ja miksi sitä ei ole tarpeeksi. Lue lisää aiheesta.

Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa muutti turvallisuustilannetta Euroopassa merkittävästi. Hyökkäyksen myötä myös Euroopan ja etenkin Suomen ilmailuala on kokenut isoja muutoksia. Ilmailualan toimijat ovat joutuneet sopeutumaan uuteen aikaan, jonka pituutta on edelleen vaikea arvioida. Kokonaan oma lukunsa on myös se, mitä tapahtuu aikanaan, kun ilmatilarajoituksista luovutaan. Lue lisää aiheesta.

Tammikuun lopussa Seattlen Everetissä sijaitsevalta tuotantolinjalta rullasi ulos vihoviimeinen Boeing 747. Ensimmäinen versio ikonisesta liikennekoneesta näki päivänvalon 1960-luvulla ja sittemmin sen eri malleja on valmistettu peräti 1574 kappaletta. Tuotannon alussa kuitenkaan vain harva uskoi 747:n menestymisen mahdollisuuksiin. Heikki Tolvasen artikkelin myötä kurkistamaan 747:n kehityksen kulisseihin ja siihen, minkälainen ponnistus taivaiden kuningattaren suunnittelu oli.

Muun muassa näistä sekä tekoälystä ilmailualalla, Artemis-avaruusohjelmasta, Bombardierin yliäänikoelennoista ja monista muista ajankohtaisista aiheista voit lukea lisää uusimasta Liikennelentäjä-lehdestä. Lue Liikennelentäjä 1/2023 digilehtenä täällä.


Seuraava Liikennelentäjä-lehti ilmestyy viikolla 25. Mainostaja: Varaa mainospaikka seuraavasta Liikennelentäjästä 28.4. mennessä. Lue lisää mediakortistaJuttuvinkit: Onko mielessäsi kiinnostava aihe tai haastateltava, josta haluaisit lukea Liikennelentäjästä? Lähetä juttuvinkkisi toimitukselle: ilmari.tuomivaara@fpapilots.fi / p. 0447461454.


Lue lisää aiheesta