Kansainvälinen lentäjäyhteisö tukee kollegoitaan Ukrainassa

12.03.2022 | Uutiset

Artikkelikuva

Sota Ukrainassa on järisyttänyt laajasti maailmanlaajuista lentäjäyhteisöä. Lentoliikenteen seisahtuessa katseet ovat lentäjäkollegoiden ja heidän perheidensä selviytymisessä.

Liikennelentäjien maailmanlaajuinen kattojärjestö IFALPA ja Euroopan lentäjäyhdistyksiä edustava ECA nostavat yhteisessä tiedotteessaan esiin tarpeen tukea lentäjäkollegoita Ukrainassa kaikilla mahdollisilla tavoilla. Euroopan lentäjäyhdistyksien jäsenet ovat käynnistäneet erilaisia vapaaehtoisjoukkoja, joiden myötä lentäjäkollegoihin on otettu yhteyttä järjestäen perheille esimerkiksi asuntoja, tarvikkeita ja kuljetuksia turvaan sodan jaloista. Apua Ukrainaan on kanavoitu lisäksi esimerkiksi lahjoituksin Kansainvälisen Punaisen Ristin kautta, sillä materiaaliavun kuljettaminen sisältää paljon epävarmuuksia matkalla.

IFALPA:n puheenjohtaja Jack Netskar toteaa olevansa "syvästi huolissaan ukrainalaisista ystävistä ja kollegoista, jotka ovat kohdanneet Venäjän hyökkäyksen maahan, vapautta ja Ukrainan kansaa kohtaan". IFALPA on ollut yhteydessä Ukrainan lentäjäyhdistyksen johtoon ja tarjonnut apua. "Kollegamme Ukrainassa ovat rohkeasti kohdanneet uhkaavan ympäristön realiteetit ja ilmaisseet toiveensa nopealle ja rauhanomaiselle ratkaisulle", Jack Netskar toteaa.

Finnair osoitti erityistä tukea Ukrainan sotaa pakeneville tarjoamalla 95% alennuksen yhdensuuntaisista lentolipuista. Erityishintaisia lentoja on tarjolla Gdanskista, Varsovasta, Krakovasta, Prahasta ja Budapestista.

IFALPA:n ja ECA:n tiedote alkuperäisenä: https://www.ifalpa.org/media/3741/22prl02-int-pilot-orgs-statement-of-support-for-ukraine.pdf


Lue lisää aiheesta