Jetflite Pilots Association FPA:n jäseneksi

22.09.2020 | Uutiset

Artikkelikuva

Suomen ammattilentäjien järjestäytymisaste kasvaa liikelentoja suorittavan Jetfliten lentäjien liityttyä Suomen Lentäjäliiton jäseneksi. Suomen Lentäjäliitto koostuu nyt seitsemästä lentäjäyhdistyksestä, jotka vastaavat osaltaan yrityskohtaisten työehtosopimusten sopimisesta. Jetflite työllistää 22 lentäjää.

Jetflite Pilots Association (JFPA ry) perustettiin kesällä 2020 keräämään yhteen liikelentoja lentävät lentäjät Jetfliten palveluksessa. Tavoitteena on luoda liikelentäjien tarpeet huomioiva työehtosopimus, joka soveltuu matkustajien tarpeista ponnistavalle alalle. Liikelentotoiminnassa on tunnistettavissa erityistarpeita lentäjien työolosuhteiden ja työehtojen näkökulmasta, joita säännöllisessä reittiliikenteessä ei välttämättä kohdata.

Jetflite operoi Helsinki-Vantaan lentokentän asemapaikalta liike-, ambulanssi- ja tilauslentoja ympäri maailmaa. Konekalusto koostuu kuudesta lentokoneesta sisältäen mm. Gulfstream G150 ja Bombardier Challenger 650 liikesuihkukoneet. Liikelentotoiminta on rahtilentojen lisäksi selvinnyt lentoliikenteen koronakriisistä vähintään kohtuullisesti. Säännöllisen matkustajaliikenteen ollessa rajoitettua, ovat tarpeet matkustamiselle edelleen säilyneet taustalla ja Eurocontrolin tietojen mukaan liikelentotoiminta on elpynyt lähes koronaa edeltäneelle tasolle.

Liikelentojen etuna on nähty nopea reagointikyky matkustustarpeisiin, säännöllisen lentoliikenteen ulottumattomissa olevat lentokentät ja sopeutuminen tilaajan omiin aikataulutarpeisiin. Samalla toimintaympäristö on lentäjien näkökulmasta säännölliseen kaupalliseen liikenteeseen nähden erittäin monipuolinen ja vaatii myös lentäjiltä monia erityiskoulutuksia kohteiden erityispiirteiden hallitsemiseksi. 

 

Suomen Lentäjäliiton julkaisema Liikennelentäjä -lehti käsitteli numerossaan 2/2020 Jetfliten toimintaa ja koronan aikaisia lentoja.  

https://www.fpapilots.fi/media/liikennelentaja-lehti/ll_2020_2_spreads.pdf

 

Kuvassa Suomen Lentäjäliiton puheenjohtaja Akseli Meskanen toivottaa uuden Jetflite Pilots Association puheenjohtaja Leo Nymanin tervetulleeksi yhdistyksen toiminnan piiriin. Kuva: Ville Vahtera.


Lue lisää aiheesta