Ilmailualan toimijat ja työntekijät tarvitsevat huomiosi

24.09.2020 | Uutiset

Artikkelikuva

Ilmailualan työntekijät, lentäjät, matkustamohenkilökunta, lentokoneinsinöörit ja lennonjohtopalveluiden ammattilaiset vetoavat Euroopan liikenneministerien yhteisen tapaamisen lähestyessä: TIME to RETHINK.

Koronavirus ja sen aiheuttamat rajoitukset ilmailussa ovat ravistelleet lentoliikenteen toimijoita ja matkustajia jo yli kuuden kuukauden ajan. Euroopassa tiukimpien liikennerajoitusten aikaan lähes koko matkustajalentoliikenne oli pysähdyksissä ja vain rahtilennot pitivät pystyssä esimerkiksi elintärkeiden lääketuotteiden kuljetukset maasta toiseen. Rajoitukset paljastivat lentoliikenteen syvimmän merkityksen kansalaisille ja kansantalouksille: yhdistää ihmiset ja kulttuurit, kuljettaa tavaroita, ylläpitää talouden toimintamahdollisuuksia ja palvella yhteiskuntaa.

 

EU:n liikenneministerien 28.9.2020 järjestettävän tapaamisen lähestyessä ilmailualan työntekijät, lentäjät, matkustamohenkilökunta, lentokoneinsinöörit ja lennonjohtopalveluiden ammattilaiset vetoavat päättäjiin: Ilmailuala ja sen strategiset infrastruktuurit, palvelut ja työntekijät tarvitsevat Euroopan valtionjohtajien huomion. 

 

Koronakriisi on paljastanut rajoitetun liikenteen yhteydessä alan yleisen haavoittuvuuden, joka on muodostunut vuosien saatossa tehtyjen kustannusjahtien jälkituotteena. Ilmailualaa on johdettu jatkuvassa kustannuspaineessa, jossa kaupalliset toimijat ajavat ja ajautuvat taistelemaan halvimman tuotteen tarjoamisesta viranomaisten pyrkiessä pysymään mukana alan muutoksissa. Mikäli heikentyneisiin toimintaolosuhteisiin ja alan haavoittuvuuteen ei koronan jälkeisessä ajassa kiinnitetä huomiota, koko ala ja erityisesti työntekijä, tulevat kokemaan kovia aikoja ja kykenemättömyyden täyttää perustehtäväänsä -palvella yhteiskuntaa ja sen etuja.

 

Lentoliikenne ei tule olemaan ennallaan koronan hellittäessä. Kustannuksien jahtaamisen sijasta alaa tulee tarkastella kokonaisuutena ja varmistaa sen elinvoimaisuus ja kestävät toimintaperiaatteet pitkällä jänteellä. 

 

Ilmailualan työntekijöiden vetoomukseen voit tutustua tästä.

 

 


Lue lisää aiheesta