Euroopan lentäjäyhteisö kerää tietoa lentoyhtiöiden työolosuhteista

31.08.2021 | Uutiset

Artikkelikuva

Lentoala on ollut ennen koronaakin mullistuksissa ja lentoyhtiöiden kilpailukenttä näkyy myös työmarkkinakysymyksissä. Euroopan lentäjäyhdistysten kattojärjestö European Cockpit Association on keräämässä palautetta lentäjiltä lentoyhtiöiden työmarkkinakäytännöistä.

ECA:n kysely suoritetaan sähköisesti ja anonyymisti. Kysely tarjoaa mahdollisuuden kartoittaa eri maissa ja eri lentoyhtiöissä omaksuttuja käytäntöjä niin hyvien, kuin huonojenkin esimerkkien kautta. Kyselyn perusteella ECA luo kokonaiskuvan lentoyhtiöistä ja pystyy esittämään lentoyhtiökohtaisesti sijainnin eurooppalaisessa viitekehyksessä.

Kyselyn yhteydessä lentäjiltä kysytään esimerkiksi epätyypillisten työsuhteiden käytöstä, työsopimuksen laajuudesta, ammattiyhdistyksen asemasta, vapaa-ajanhallinnan mahdollisuuksista ja yleisestä tyytyväisyydestä lentoyhtiöönsä. Kyselyn täyttäminen vie vain 2-3 minuuttia ja samalla lentäjät voivat auttaa ECA:n vaikutustyötä mm. sosiaalisen vastuullisuuden puolesta EU:ssa. ECA on jo pitkään tehnyt työtä esimerkiksi EU:n lentoliikennettä sääntelevän 1008/2008 regulaation puolesta.

Kyselyyn pääset vastaamaan ECA:n sivujen kautta:

https://www.eurocockpit.be/news/take-survey-social-rating-european-airlines

Kuva: European cockpit association


Lue lisää aiheesta