Lupakirjavakuutus

FPA on mahdollistanut Association de Prévoyance du Personnel Navigant (APPN) -lupakirjavakuutuksen jäsenilleen

Yleistä vakuutuksesta

• Vakuutus on vapaaehtoinen.
  • Vakuutukseen tulee liittyä ennen kuin vakuutuksen ottaja täyttää 45 vuotta. Hakua varten jäsenen tulee täyttää liittymiskaavake ja muut vaaditut kaavakkeet ja selvitykset (löydät listan sivun alalaidasta).
  • Vakuutuksen on ajateltu olevan ”koko lentäjäuran vakuutus", ja siksi siinä on myöhemmin liittyessä rajoituksia. Esimerkiksi aikaisemmat sairaudet jäävät korvauksen ulkopuolelle.
  • Korvaus alkaa pienenemään 51-vuotiaasta eteenpäin, ollen esimerkiksi 55-vuotiaana 50% vakuutussummasta.
  • Vakuutussumman korottaminen on rajoitettua
  • APPN hoitaa kaikki vakuutukseen liittyvät asiat suoraan jäsenen kanssa, yleensä sähköisesti.
  • APPN tarvitsee vakuutuksen alussa 3 kk pantin (Working capital). Tämä laskutetaan jäseneltä APPN:n toimesta, yleisesti luottokortti on toimivin vaihtoehto. Tämä pantti palautetaan, kun jäsen lopettaa vakuutuksen.
  • Mikäli olet jäänyt työttömäksi lentotöistä, ilmoita siitä myös heti APPN:lle. Työttömällä on erillinen hintataulukko sekä rajoituksia korvausehdoissa ja -määrissä.

APPN tarjoaa kolmea eri vakuutusta, jotka ovat toisistaan riippumattomia

• henkivakuutus
  • vakuutus medikaali-lupakirjan menetykseen kokonaan
  • vakuutus medikaali-lupakirjan väliaikaiseen menetykseen

Näiden hinnat määrittyvät hakijan iän ja korvausmäärän mukaan. Hintaan tulee huomioida mukaan APPN:n jäsenmaksu 7€/kuukaudessa.

APPN vakuutusten hinnat

Vakuutuksen perushinnat löydät tästä. Käytä näitä hintoja kun täytät hakukaavakkeen.
Hakukaavakkeessa on oma rivi alennuksille ja korotuksille:

• 10% alennus kun liittyjä on 25 vuotta tai alle
  • 5% alennus kun liittyjä on 30 vuotta tai alle
  • Korotus 10% perushintoihin tulee 40-vuotiaana

Kannattaa aina vertailla henkivakuutusten hintoja myös muihin tarjolla oleviin.

APPN-vakuutuksen hakemiseen tarvittavat liitteet

Tarvittavat dokumentit APPN-vakuutuksen hakemista varten ja vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin löydät tästä linkistä.

Seuraavat dokumentit tulee olla liitteenä, kun lähetät viestin sami.simonen@fpapilots.fi

Nimeä myös liitteet alla olevan mukaisesti, että helposti löydämme oikeat dokumentit.

Skannattuna(tai PDF tuloste):

01 Medical license

02 Lupakirja

03 Palkkakuitti

Huom! Palkkakuitti tarvitaan kokonaisen kuukauden palkoista. Jos saat palkan lyhyemmältä jaksolta, liitä kuitit kokonaisen kuukauden ajalta.

04 APPN Memership application form

05 APPN NID-vahvistus

06 Maksuvaltuutus FPA

07 Passin tietosivusta skannaus