Turvatoimikunta – Safety and Security Committee (FPA-SSC)

Suomen Lentäjäliiton Turvatoimikunta (FPA Safety and Security Committee, FPA-SSC) on lentoturvallisuuselin, joka koostuu aktiivisesti lentävistä asiantuntijalentäjistä. Se kokoontuu kerran kuukaudessa pohtimaan ammatti- ja liikenneilmailun lentoturvallisuuskysymyksiä, antaa niistä tarvittaessa lausuntoja sekä vie näkemyksiään ilmailun eri sidosryhmille.

Turvatoimikunnan jäsenet edustavat maatamme myös kansainvälisten lentäjäjärjestöjen (IFALPA, ECA) lentoturvallisuuskomiteoiden kokouksissa. Komiteat ovat erikoistuneet kukin omaan lentoturvallisuuden sektoriinsa. Näiltä sivuilta selviää, mihin osa-alueihin työ on jaettu.

Turvatoimikunnan tavoitteena on puhtaasti lentoturvallisuuden kehittäminen maassamme lentäjien ammattitaitoa hyödyntäen. Se ei ota koskaan ota kantaa taloudellisiin tai edunvalvontakysymyksiin, vaan pysyy tiukasti niiden ulkopuolella. Ajamme asioita vain ja ainoastaan lentoturvallisuuden näkökulmasta.

Toiminnastamme voi lukea lisää sivuvalikoista "Erityisosaamisalueet", "Ajankohtaista" (vain FPA:n jäsenille) ja "Tiedotteet ja julkaisut".

Ota rohkeasti yhteyttä, asiantuntemuksemme on käytettävissä. Lentoturvallisuus on tärkein prioriteettimme ja yhteinen tavoitteemme.

Petri Pitkänen
FPA:n turvatoimikunnan puheenjohtaja
petri.pitkanen  (at) fpapilots.fi
GSM +358 40 560 8189