Jäsenyys

Ketkä voivat liittyä Suomen Liikennelentäjäliiton jäseniksi? Alla yleisiä ohjeita ja tietoa jäsenyydestä, lupakirjavakuutuksesta sekä YTY-jäsenyydestä sekä IAET-työttömyys kassasta.

Voit anoa Suomen Liikennelentäjäliiton jäsenyyttä täyttämällä alla olevan YTY:n hakemuslomakkeen. Lomake välitetään YTY:n lisäksi  SLL:n hyväksyttäväksi. Kun hakemuksesi on vastaanotettu, saat muutaman arkipäivän kuluessa vahvistusviestin hakemuksen saapumisesta SLL:n käsiteltäväksi. Jos et saa vahvistusviestiä tai olet muuten epävarma hakemuksen perille menosta, ota yhteyttä SLL:n toimistoon.

Jäsenyyshakemuksen käsittelyssä saattaa kulua joitakin viikkoja. Kun jäsenyytesi on hyväksytty, saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen tervetuloviestin. 

>> Hakemuslomake SLL:n jäsenyyttä varten

Jäsenlajit

Varsinainen jäsenyys
Varsinaisen jäsenyyden edellytys on työskentely Finnairilla liikennelentäjänä. Varsinaiseen jäsenyyteen sisältyy yhdistetty lupakirja- ja henkivakuutus. Turva on suuruudeltaan vähintään 100 000 € tai 1000 €:n vuosimaksulla saatava, kumpi alempi.
 
Opiskelijajäsenyys
Opiskelijajäsenyyttä voi anoa Finnairin perämies (FOC)- tai tyyppikurssilla opiskeleva. Opiskelijajäsenyyteen voi liittää vapaaehtoisen yhdistetyn lupakirja- ja henkivakuutuksen.
HUOM. MPL -koulutusohjelman osalta opiskelijajäsen voi halutessaan ottaa vapaaehtoisen lupakirja- ja henkivakuutuksen ns. PHASE 4 vaiheen jälkeen, kun hallussa on MPL -lupakirja ilman rajoitteita. Vakuutuksen aktivoimiseksi tulee ottaa yhteys liiton toimistoon.
 
 
Opiskelijajäsenyyden vapaaehtoisen yhdistetyn lupakirja- ja henkivakuutuksen turva on suuruudeltaan vähintään 100 000 € tai 1000 €:n vuosimaksulla saatava, kumpi alempi. Opiskelijajäsenellä ei ole äänioikeutta, eikä pääsyä yhdistyksen aktiivi- tai tyyppikohtaisille keskustelupalstoille. Opiskelijajäsenillä on kuitenkin mahdollisuus mm. yhdistyksen vapaa-ajan asuntojen käyttöön. Opiskelijajäsenten jäsenmaksut ovat vastaavat kuin varsinaisilla jäsenillä, mutta palkasta perittävää jäsenmaksua ei tietenkään kerry maksettavaksi niin kauan kuin palkkaakaan ei kerry.
 
Opiskelijajäsenet siirretään varsinaisiksi jäseniksi kun työsuhde Finnairiin alkaa. Siirtoa voi anoa lähettämällä vapaamuotoisen anomuksen osoitteisiin toimisto@sllpilots.fi.
 
Lepäävä jäsenyys
Lepäävää jäsenyyttä voi anoa työttömyyden, perhe-, opinto- tai virkavapaan, tai muun vastaavan pitkäkestoisen syyn takia. Lepäävä jäsenyys mahdollistaa lupakirjavakuutuksen maksujen ja lupakirjavakuutuksen turvan jäädyttämisen poissaolon ajaksi. Palatessaan lepäävästä jäsenyydestä varsinaiseksi jäseneksi, ei lupakirjavakuutuksen aktivoinnnin yhteydessä tarvitse aloittaa vakuutusturvan karenssien kerryttämistä nollasta.
 
Poissaolon tulee kuitenkin olla vähintään 6 kuukautta.
 
Lepäävällä jäsenellä ei ole äänioikeutta, ei lupakirjavakuutusta ja SLL:n Finnairin palkasta perittävää jäsenmaksua ei suoriteta luonnollisesti Finnairin palkanmaksun ollessa keskeytetty.
Velvollisuus suorittaa FPA:n ja YTY:n jäsenmaksut kuitenkin säilyvät, oikeuksineen ja palveluineen. Lepäävää jäsenyyttä voi anoa lähettämällä vapaamuotoisen anomuksen osoitteiseen toimisto@sllpilots.fi.
 
Seniorijäsenyys
Seniorijäsenyyttä voi anoa kun varsinaisen jäsenyyden edellytys ei enää täyty, käytännössä siis siitä päivästä kun työsuhde Finnairiin liikennelentäjänä päättyy. Seniorijäsenellä ei ole äänioikeutta, ei lupakirjavakuutusta, eikä näin ollen myöskään jäsenmaksua. Seniorijäsenillä ei myöskään ole pääsyä aktiivi- ja tyyppikohtaisille keskustelupalstoille, eikä lukemaan yhdistyksen tiedotteita, mutta mm. yhdistyksen vapaa-ajan asuntojen käyttöoikeus säilyy.
 
HUOM. Varsinaiseen jäsenyyteen liittyvät jäsenmaksuvelvoitteet lakkaavat vasta, kun varsinainen jäsenyys on muutettu seniorijäsenyydeksi. SLL ei pääsääntöisesti saa tietoa jäsenen työsuhteen päättymisestä.
 
Seniorijäsenyyttä voi anoa lähettämällä vapaamuotoisen anomuksen osoitteisiin toimisto@sllpilots.fi.

Maksujen suuruudet:

SLL Jäsenmaksu: Finnairin ennakonpidätyksen alaisesta bruttopalkasta perittävä jäsenmaksu 0,60 %.

Lisäksi laskulla 4 kertaa vuodessa perittävät maksut varsinaisilta jäseniltä(YTY laskuttaa):

YTY-jäsenmaksu, sisältää myös FPA jäsenmaksun
Varsinainen jäsen: 28,75 euroa/kk
Opiskelijajäsen: 3,00 euroa/kk

IAET työttömyyskassa (Vapaaentoinen): 7,25€/kk

Lupakirjavakuutus:

Lupakirjavakuutuksen minimiturva 100 000 € tai 1000 € maksu vuodessa, kumpi alempi. Lupakirjavakuutuksen kustannus peritään osana laskulla perittävää jäsenmaksua. Lupakirjavakuutuksen maksimiturva vuonna 2018
on 310 000 €.  Alle 30-vuotiaalla 100 000€ vakuutuksen hinta noin 500€ ja 35-vuotiaalla noin 600€. Tarkemmat hinnat saat vakuutusyhtiöltä tai liiton lupakirjavastaavan kautta.

Poikkeukset maksimiturvaan:
1. vakuutusvuosi 210 000 €         
2. vakuutusvuosi 230 000 €         
3. vakuutusvuosi 250 000 €         
4. vakuutusvuosi 270 000 €         
5. vakuutusvuosi 290 000 €         

Vakuutusiän myötä pienenevä maksimiturva vuonna 2016:
Vakuutusikä 55 vuotta, maksimiturva 300 000 €
Vakuutusikä 56 vuotta, maksimiturva 255 000 €
Vakuutusikä 57 vuotta, maksimiturva 220 000 €
Vakuutusikä 58 vuotta, maksimiturva 185 000 €
Vakuutusikä 59 vuotta, maksimiturva 150 000 €
Vakuutusikä 60 vuotta, maksimiturva 115 000 €
Vakuutusikä 61 vuotta, maksimiturva 80 000 €
Vakuutusikä 62 vuotta, maksimiturva 45 000 €
Vakuutusikä 63 vuotta, maksimiturva 0 €

 

Kassan (ja YTYn) jäsenyys alkaa siitä päivästä jona hakemus on tullut YTYyn.

Jäsenhakemuslomakkeella myös mahdollinen kassanvaihtoprosessi käynnistyy ja
vaihdos toteutetaan IAET-kassan toimesta.

YTYn jäsenyysetuihin kuuluu vakuutus- ja muita etuja, joista tietoa löydät TÄÄLTÄ:

VAPAA-AJAN TAPATURMAVAKUUTUS
VAPAA-AJAN MATKUSTAJAVAKUUTUS
VASTUU- JA OIKEUSTURVAVAKUUTUS
VASTUUVAKUUTUS
OIKEUSTURVAVAKUUTUS
JÄRJESTÖALENNUKSIA IFIN VAKUUTUKSISTA
Tarkempia tietoja kaikista vakuutuksista:
https://www.if.fi/web/fi/henkiloasiakkaat/jarjestot/yty/pages/default.aspx